Heidi Frich Andersen

Curriculum vitae

Jeg ble født i Oslo i 1959 og vokste opp i hovedstaden, men flyttet nordover i 1991. Jeg er gift og har en voksen datter. Jeg har hatt tegning og maling som hobby hele livet.
Som 6–åring lærte jeg perspektivtegning av min søster som da gikk på Kunst- og Håndverksskolen, utover det er jeg hovedsakelig selvlært. Som kuriositet kan jeg nevne at jeg som 6-åring fikk 2. premie i en tegnekonkurranse i Aftenposten med temaet ”Fremtidens by”. Som 12-åring fikk jeg 1.premie i min aldersgruppe i en nasjonal tegnekonkurranse med tema ”Flyktning”. Premien var en tur til Senegal-en stor opplevelse for en 12-åring.

Tegning og maling forble imidlertid kun en hobby i mange år da jeg også har hatt interesse for teoretiske fag, særlig religionsvitenskap. Derfor ble det teologistudier etter gymnaset og prestevigsel i 1988. Utover dette har jeg hatt interesse for å lære språk, og jeg har studert musikkvitenskap.

Interessen for å tegne og male, særlig utfra observasjoner av den fantastiske nordnorske naturen, har imidlertid vært en berikelse for livet, ikke minst i tunge perioder. Etter mange oppfordringer om å stille ut, hadde jeg min første utstilling på galleri Låven i Bodø i 2016. Deretter har jeg hatt utstillinger på grendehuset på Finnøya, på Arran lulesamiske senter på Drag, igjen på Låven i Bodø og på Mardalsstua, Vik i Sømna.

Jeg søker etter å formidle lys, skjønnhet og inntrykk fra særlig den nordnorske naturen, og håper at andre kan finne glede i bildene mine. Jeg maler primært i olje, men har også forsøkt meg litt på akvarell.

Kontakt

Heidi Frich Andersen
Mardalsveien 3
8920 Sømna

Mobil: 411 45 131
Mail: info@heidi-frich-andersen.no